Tanárok

Barta Angéla

Stúdió tulajdonos
vinyasa flow jógatanár
RYT-200
RYT-500
kismama, baba-mama jógatanár

2013 óta tanítok jógát. Az első képzést Londonban, a Yoga London nevű iskolában végeztem. Imádom a jóga fizikai részét, mindig lenyűgöz, hogy mi mindenre képes az emberi test, ám ami még ettől is jobban érdekel, a láthatatlan erők, amik a világot mozgatják. Mivel ebben az iskolában választ kaptam az évek során felhalmozódott metafizikai és filozófiai kérdéseimre, így még évekig vissza jártam tanfolyamokra. Annyira magával ragadott a filozófia gyakorlatba átültethető megközelítése, hogy két oxfordi tanfolyamot is elvégeztem (Oxford Centre for Hindu Studies).
Nekem abban segít a jóga, hogy megtaláljam mi miért történik és fel tudjam dolgozni, tovább tudjak lépni bármin amit az élet hoz.
A stúdióval egy olyan inspiráló, kellemes környezet megteremtése a célom, ahol mindenki fel tudja fedezni a saját ösvényét.
Az óráimon szeretek megteremteni olyan nem dogmatikus környezetet, ahol lehet kibontakozni, megélni a pillanatot, fejlődni. Megmutatom, hogy jógázni csak jól lehet, elrontani nem tudod.

Győri Betti

jógatanár

Győri Betti vagyok, előadóművész, jógaoktató. A jóga közel 10 éve van jelen az életemben és 7 éve vagyok jóga oktató. Számomra nem a szép és tökéletesen kivitelezett póz a fontos, hanem, hogy a vendég ezalatt a 75 perc alatt kikapcsoljon, le tudja tenni az adott napnak vagy hétnek a hozományát és összhangba hozza a a testet-lelket-szellemet. Ha ez megtörténik, akkor a test követi az instukciókat és máris ott a tökéletes póz. Közhely ide vagy oda, de kevés szívmelengetőbb látvány van egy óra végén kiegyensúlyozott, kisimult és mosolygó arccal távozó vendégnél.

Henczel Panna

jógatanár

Életem első jóga órájára teljesen véletlenül tévedtem be középiskolás koromban. Mondanom sem kell, azonnal magával ragadott a hangulat, a meleg fogadtatás és a megmagyarázhatatlan nyugalom amit a napom hátralévő részében éreztem. Attól a ponttól kezdve megpróbáltam beiktatni a jógát a mindennapjaimba. Komolyabban 4 éve (miután kiköltöztem Londonba) kezdtem el foglalkozni a jóga nemcsak fizikai hanem filozófiai oldalával is. Szerencsésnek érzem magam, mert lehetőségem volt a Jóga Oktató Képzést Indiában elvégezni, ami véleményem szerint adott egy extra mélységet tanulmányaimnak. Azóta világutazóként gyakoroltam Thaiföldön, Balin, Sri Lankán és Vietnámban is. Az évek alatt a különböző kultúrájú és nemzetiségű tanáraimtól elsajátított tudást legszívesebben a kreatívabb és szabadabb Vinyasa és Hatha órák keretein belül szeretem átadni a velem jógázóknak.

Szemerszki Tímea

jógatanár

1998-ban ismerkedtem meg a Jóga a mindennapi életben rendszerével. Azóta folyamatosan gyakorlok és képezem magam a jóga rendszerén belül, kipróbáltam többféle irányzatot, végül az autentikus gyökerekhez visszatérve találtam meg a saját utam.

Hanzli-Kiss Viktória

jógatanár

Érintés és mozgásfolyamatokkal dolgozom integratív szemléletben. A megismert jógautak, tao mozgások és a sokféle oldó, lazító, erősítő gyakorlatokból ezidáig minden esetben találtam olyanokat, amik az aktuális állapotomban segítettek valahova megérkezni; közelebb magamhoz, kiteljesedni valamiben. A jóga, a tánc és a tao gyakorlatok segítettek megéreznem azt az életenergiát, amit lefojtottam, bezártam a testembe.

Eredeti szakmáim (grafológus és írásszakértő) révén tapasztalom, hogy miként mutatkozik meg a személyiség egy mozdulatban. Innen tovább indultam és jelenleg a finommotorikus izommozgásokkal és a lágy, gyöngéd érintésekkel dolgozom legtöbbet, melyekkel jógaóráimat is fűszerezem. Jógaoktatóként elsősorban olyan órákat tartok, ahol megmutathatom azokat a gyakorlatokat, melyek éltettek és ma is éltetnek. Elhivatottan adom tovább mindazt, ami engem gyógyít és új világokat nyit meg számomra. Örülök, hogy másokat is kísérhetek ebben.

Mátyás Ági

jógatanár

2011-ben vettem részt az első jógaórámon, mely után egyből éreztem, hogy magával ragadott a mozgásforma, majd később a jógafilozófia, mint életforma is. Számomra azóta a jóga a mindennapjaim része; a matracon és azon kívül is. 2015-ben szereztem oktatói képesítést, azóta tanítottam itthon és Ausztriában is. Az óráimon fontosnak tartom, hogy mindenki a saját ritmusában és adottságainak megfelelően gyakoroljon, ugyanakkor ráérezzen arra, hogy milyen a saját határainkat feszegetni, akár túllépni rajtuk. Az ászanák mellett szerepet kapnak a légzőgyakorlatok és különös hangsúlyt fektetek arra, hogy fizikai gyakorlás és a meditáció közben is befelé figyeljen a gyakorló.

Vass Alexandra

jógatanár

"Nem az vagyok, ami megtörtént velem. Az vagyok, amivé válni akarok."
(C. G. Jung)

Az egyetemi éveim alatt találkoztam először a jógáva,l és az első pár alkalom után úgy éreztem,hogy, ez az a bizonyos "AZ" amit egész eddigi életemben kerestem.Több stílus és irányzat kipróbálása után döntöttem a személyiségemhez leginkább illő hatha-jóga gyakorlása mellet, majd elvégeztem a hatha-jóga oktatói képzést, Kádár Zoltán és Papp József vezetésével.Számomra a jóga, a tánchoz a zenéhez és a festészethez hasonlóan egyfajta művészet, ami egyszerre nyilvánul meg az önkifejezésben és a világ ingereinek befogadásában, feldolgozásában.
A jóga művészete az a bizonyos plusz, amikor lelket teszünk a dolgainkba: az életünkbe, testünkbe, otthonunkba, a mozdulatainkba vagy érzelmeinkbe és a gondolatainkba.
Hiszem és tapasztalom, hogy a boldogságra és az egészségre való képesség tanulható és a jóga módszerei erre kiválóak.Szeretném ezt az értéket megmutatni és tanítani azoknak akik hasonlóan értékelik a lélekkel feltöltött életet.